Regionale verschillen in werkzekerheid

Activity: Organising and attending an event Organising and contributing to an event Academic

Description

Starters en voormalig werklozen die in de perifere regio’s wonen, hebben ruim 4 procent minder kans op een werkzekere loopbaan dan vergelijkbare personen in de rest van het land. Zij weten minder goed werk te behouden via het (uiteindelijk) vinden van een vast dienstverband, zo blijkt uit een recente studie van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Vanuit de gedachte van kansengelijkheid is beleid gericht op het verkleinen van de regionale verschillen in werkzekerheid gerechtvaardigd. Echter, een rondgang langs het brede spectrum aan beleidsopties door het PBL en de RUG, laat zien dat dit geen eenvoudige opgave is.Het is dan ook de vraag of en hoe we eigenlijk willen omgaan met dit soort regionale verschillen op de arbeidsmarkt. Is beleid gericht op het verminderen van regionale verschillen wenselijk en zo ja, hoe kan dit dan het beste worden vormgegeven?

De Sociaal Economische Raad Noord-Nederland, PBL en RUG nodigen u uit voor een expertbijeenkomst waarin deze vragen centraal staan. Onder voorzitterschap van SER-kroonlid prof. dr. Henri de Groot streven we ernaar om dit te bespreken samen met alle bij dit vraagstuk betrokken organisaties: regionale en nationale beleidsmakers, bedrijfsleven, werknemersorganisaties, en de onderwijsinstellingen.

Wij hechten grote waarde aan uw deelname en horen graag uiterlijk 24 september of u het debat kunt bijwonen. U kunt uw reactie mailen naar info@sernoordnederland.nl.

Hartelijke groeten namens,

Dr. Arjen Edzes, Rijksuniversiteit Groningen
Dr. Anet Weterings, Planbureau voor de Leefomgeving (Invited speaker)
Prof. dr. Jouke van Dijk, SER Noord-Nederland
Period28-Nov-2019
Event typeWorkshop
LocationGroningen, NetherlandsShow on map
Degree of RecognitionNational