21 procent van 390 gemeenten archiveert websites niet goed

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Minister Plasterk van BZK maakt zich zorgen over gemeenten die websites niet archiveren volgens de wettelijke eisen. Uit onderzoek blijkt dat één op vijf gemeenten dit nalaat. Dit blijkt uit onderzoek van ICT-jurist Mathieu Paapst van Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De redenen daarvoor lopen uiteen. Een gebrek aan financiële middelen, maar ook te weinig kennis zijn mogelijke oorzaken, zo is te lezen op de website van Binnenlands Bestuur.

Period30-Jun-2016

Media contributions

1

Media contributions

 • TitlePLASTERK BEZORGD OVER NIET GEARCHIVEERDE GEMEENTEWEBSITES
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletwebsite Binnenlands Bestuur
  Media typeWeb
  CountryNetherlands
  Date30/06/2016
  DescriptionMinister Plasterk van BZK maakt zich zorgen over gemeenten die websites niet archiveren volgens de wettelijke eisen. Uit onderzoek blijkt dat één op vijf gemeenten dit nalaat. Dit blijkt uit onderzoek van ICT-jurist Mathieu Paapst van Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De redenen daarvoor lopen uiteen. Een gebrek aan financiële middelen, maar ook te weinig kennis zijn mogelijke oorzaken, zo is te lezen op de website van Binnenlands Bestuur.
  Producer/AuthorSjoerd Hartholt
  URLhttps://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/plasterk-bezorgd-over-niet-gearchiveerde.9541022.lynkx?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
  PersonsMathieu Paapst