Aanpakken motorbendes blijft een kat-en-muisspel

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Het verbod op motorbendes als Hells Angels, Satudarah en No Surrender handhaven is nog niet zo makkelijk, denken experts. ‘Nog geen van de verboden is definitief.’ Het verbod maakt deel uit van een grootschalig offensief tegen ‘outlaw motorcycle gangs’, motorclubs die zich niet gebonden voelen aan de wet. Maar wat levert zo’n verbod in de praktijk op? Volgens het OM kunnen burgemeesters met het verbod op zak gaan handhaven. Maar dat kan wel eens lastig worden, zegt Joep Koornstra in een interview in de Volkskrant. De onderzoeker bij het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid van de Rijksuniversiteit Groningen, deed samen met collega’s onderzoek naar de aanpak van de omstreden motorclubs, in opdracht van Politie en Wetenschap.

Period7-Jun-2019

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleAanpakken motorbendes blijft een kat-en-muisspel
  Media name/outletDe Volkskrant
  Country/TerritoryNetherlands
  Date07/06/2019
  DescriptionHet verbod op motorbendes als Hells Angels, Satudarah en No Surrender handhaven is nog niet zo makkelijk, denken experts. ‘Nog geen van de verboden is definitief.’ Het verbod maakt deel uit van een grootschalig offensief tegen ‘outlaw motorcycle gangs’, motorclubs die zich niet gebonden voelen aan de wet. Maar wat levert zo’n verbod in de praktijk op? Volgens het OM kunnen burgemeesters met het verbod op zak gaan handhaven. Maar dat kan wel eens lastig worden, zegt Joep Koornstra in een interview in de Volkskrant. De onderzoeker bij het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid van de Rijksuniversiteit Groningen, deed samen met collega’s onderzoek naar de aanpak van de omstreden motorclubs, in opdracht van Politie en Wetenschap.
  Producer/AuthorKaya Bouma
  URLhttps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/verbod-op-motorclubs-zinloos-er-gaat-een-signaalfunctie-uit-van-zo-n-verbod~b3ebb89e/
  PersonsJoep Koornstra