‘Als het contact tussen de kinderen en hun vader blijft, volgt Ruinerwold deel 2'

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Opnieuw is één van de kinderen van Ruinerwold uit het gezin gestapt, bleek woensdag uit het laatste deel van de documentaire Kinderen van Ruinerwold.  Vader Gerrit Jan van D. woont nu nog samen met vier van zijn negen kinderen. De advocaat van de oudste vier kinderen start een civiele procedure tegen de vader. De slagingskans is groot, denkt bijzonder hoogleraar personenschade Arvin Kolder aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij vindt de zaak bijzonder omdat het civiel aansprakelijkheidsrecht meestal wordt gebruikt voor financiële compensatie. Maar in dit geval wordt het gebruikt voor emotionele erkenning.

Period15-Apr-2021

Media contributions

1

Media contributions

 • Title‘Als het contact tussen de kinderen en hun vader blijft, volgt Ruinerwold deel twee’
  Media name/outletDe Stentor
  Country/TerritoryNetherlands
  Date15/04/2021
  DescriptionOpnieuw is één van de kinderen van Ruinerwold uit het gezin gestapt, bleek woensdag uit het laatste deel van de documentaire Kinderen van Ruinerwold. Vader Gerrit Jan van D. woont nu nog samen met vier van zijn negen kinderen. De advocaat van de oudste vier kinderen start een civiele procedure tegen de vader. De slagingskans is groot, denkt bijzonder hoogleraar personenschade Arvin Kolder aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij vindt de zaak bijzonder omdat het civiel aansprakelijkheidsrecht meestal wordt gebruikt voor financiële compensatie. Maar in dit geval wordt het gebruikt voor emotionele erkenning.
  Producer/AuthorPhaedra Werkhoven
  URLhttps://www.destentor.nl/zwartewaterland/als-het-contact-tussen-de-kinderen-en-hun-vader-blijft-volgt-ruinerwold-deel-twee~a0f26b5f/
  PersonsArvin Kolder