Amrish Baidjoe en Brigit Toebes over wereldgezondheidsorganisatie

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Vandaag begint de jaarlijkse World Health Assembly, de Algemene Vergadering van de WHO. Maar in de aanloop is het meer over onderlinge ruzies en kritiek op de WHO gegaan, dan over de pandemie-bestrijding. Wat is de rol van de WHO precies in deze gezondheidscrisis? Wat is de invloed van China? En komt met het intrekken van de Amerikaanse financiële steun het voortbestaan van de wereldgezondheidsorganisatie in gevaar?Daarover praten we met veldepidemioloog en microbioloog Amrish Baidjoe en Brigit Toebes, hoogleraar Gezondheidsrecht in Internationaal Perspectief. 

Period18-May-2020

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleAmrish Baidjoe en Brigit Toebes over wereldgezondheidsorganisatie
  Media name/outletNPO radio 1
  CountryNetherlands
  Date18/05/2020
  DescriptionVandaag begint de jaarlijkse World Health Assembly, de Algemene Vergadering van de WHO. Maar in de aanloop is het meer over onderlinge ruzies en kritiek op de WHO gegaan, dan over de pandemie-bestrijding. Wat is de rol van de WHO precies in deze gezondheidscrisis? Wat is de invloed van China? En komt met het intrekken van de Amerikaanse financiële steun het voortbestaan van de wereldgezondheidsorganisatie in gevaar?Daarover praten we met veldepidemioloog en microbioloog Amrish Baidjoe en Brigit Toebes, hoogleraar Gezondheidsrecht in Internationaal Perspectief.
  URLhttps://www.nporadio1.nl/spraakmakers/onderwerpen/537773-amrish-baidjoe-en-brigit-toebes-over-wereldgezondheidsorganisatie
  PersonsBrigit Toebes, Amrish Baidjoe