Burgemeesters doen vaak te weinig om grondrechten als demonstreren en de vrijheid van vergadering te beschermen

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

De verboden anti-Zwarte Piet demonstratie bij de nationale intocht in Dokkum staat niet op zichzelf. In Nederland zijn de afgelopen jaren vaker demonstraties misgelopen of verboden, omdat tegendemonstranten met succes de oorspronkelijke demonstratie wisten te blokkeren. Tegenacties leiden steeds vaker tot een demonstratieverbod. Hoe gevaarlijk is dat? 'De overheid beloont groepen die andere burgers een grondrecht ontnemen', zeggen Berend Roordaen Adriaan Wierenga van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid van de Rijksuniversiteit Groningen in de Volkskrant.

Period25-Nov-2017

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleTegenacties leiden steeds vaker tot een demonstratieverbod. Hoe gevaarlijk is dat?
  Media name/outletVolkskrant
  Country/TerritoryNetherlands
  Date25/11/2017
  DescriptionDe verboden anti-Zwarte Piet demonstratie bij de nationale intocht in Dokkum staat niet op zichzelf. In Nederland zijn de afgelopen jaren vaker demonstraties misgelopen of verboden, omdat tegendemonstranten met succes de oorspronkelijke demonstratie wisten te blokkeren. Tegenacties leiden steeds vaker tot een demonstratieverbod. Hoe gevaarlijk is dat? 'De overheid beloont groepen die andere burgers een grondrecht ontnemen', zeggen Berend Roorda en Adriaan Wierenga van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid van de Rijksuniversiteit Groningen in de Volkskrant.
  Producer/AuthorTjerk Gualthérie van Weezel
  URLhttps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/tegenacties-leiden-steeds-vaker-tot-een-demonstratieverbod-hoe-gevaarlijk-is-dat-~b356b431/
  PersonsAdriaan Wierenga, Berend Roorda