Burger is door decentralisatie niet beter af en dreigt vaker te worden vermalen tussen wal en schip

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

De decentralisatie van het sociaal domein in 2015 is meer dan alleen het verschuiven van bevoegdheden naar een lagere bestuurslaag. De decentralisatie was ook een transformatie van het sociaal domein resulterend in een nieuwe (rechts)betrekking tussen overheid en burger. In de context waarin flinke besparingen moeten worden gerealiseerd, is wel duidelijk welke rechtsbetrekking de wetgever voor ogen had. Lees de reactie van universitair hoofddocent Albertjan Tollenaar op de stelling 'Door de decentralisaties vallen mensen eerder tussen wal en schip' in het Sociaalweb Magazine.

Period3-Sept-2019

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleBurger is door decentralisatie niet beter af en dreigt vaker te worden vermalen tussen wal en schip
  Media name/outletsociaalweb.nl
  Country/TerritoryNetherlands
  Date03/09/2019
  DescriptionDe decentralisatie van het sociaal domein in 2015 is meer dan alleen het verschuiven van bevoegdheden naar een lagere bestuurslaag. De decentralisatie was ook een transformatie van het sociaal domein resulterend in een nieuwe (rechts)betrekking tussen overheid en burger. In de context waarin flinke besparingen moeten worden gerealiseerd, is wel duidelijk welke rechtsbetrekking de wetgever voor ogen had. Lees de reactie van universitair hoofddocent Albertjan Tollenaar op de stelling 'Door de decentralisaties vallen mensen eerder tussen wal en schip' in het Sociaalweb Magazine.
  URLmagazines.sociaalweb.nl/mensen-op-achterstand#!/stelling-door-decentralisaties-vallen-mensen-eerder-tussen-wal-en-schip
  PersonsAlbertjan Tollenaar