Computer legt het in een debat (nog) af tegen de mens

 • Hendrik Prakken

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Project Debater is sinds 2012 in ontwikkeling. Eerder waren spellen geliefde toepassingen om de kunde van kunstmatige intelligentie te tonen. Debatteren is een uitdagender taak, schrijven de onderzoekers, omdat de mogelijke ‘zetten’ minder vastliggen en de winnaar minder duidelijk is.

„Het is een indrukwekkend systeem, zo wordt er ook over gedacht binnen het vakgebied van computationele argumentatie. Ik zag er eerder presentaties over op conferenties, dit is een van de drijvende krachten in het veld van argument mining”, reageert Henry Prakken, hoogleraar rechtsinformatica en juridische argumentatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Period17-Mar-2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleComputer legt het in een debat (nog) af tegen de mens
  Media name/outletNRC.nl
  Country/TerritoryNetherlands
  Date17/03/2021
  DescriptionProject Debater is sinds 2012 in ontwikkeling. Eerder waren spellen geliefde toepassingen om de kunde van kunstmatige intelligentie te tonen. Debatteren is een uitdagender taak, schrijven de onderzoekers, omdat de mogelijke ‘zetten’ minder vastliggen en de winnaar minder duidelijk is.

  „Het is een indrukwekkend systeem, zo wordt er ook over gedacht binnen het vakgebied van computationele argumentatie. Ik zag er eerder presentaties over op conferenties, dit is een van de drijvende krachten in het veld van argument mining”, reageert Henry Prakken, hoogleraar rechtsinformatica en juridische argumentatie aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  Producer/AuthorLaura Wismans
  URLhttps://www.nrc.nl/nieuws/2021/03/17/computer-legt-het-in-een-debat-nog-af-tegen-de-mens-a4036081
  PersonsHendrik Prakken