Doet de EU wel genoeg voor de vrije pers?

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

John Morijn, hoogleraar recht en politiek in de internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen, ziet mogelijkheden voor een creatiever gebruik van Europese wetten. De Commissie kan bijvoorbeeld een beroep doen op verdragsartikelen waarin Europees burgerschap wordt beschermd. ‘Iemand kan alleen geïnformeerd stemmen als hij toegang heeft tot diverse media. Als jij in jouw land alle media in je eigen tas steekt en de onafhankelijke media de nek omdraait, dan schend je daarmee een Europees recht’, zegt Morijn.

 

Period10-Mar-2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleDoet de EU wel genoeg voor de vrije pers?
  Media name/outletDe Volkskrant
  CountryNetherlands
  Date10/03/2021
  DescriptionJohn Morijn, hoogleraar recht en politiek in de internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen, ziet mogelijkheden voor een creatiever gebruik van Europese wetten. De Commissie kan bijvoorbeeld een beroep doen op verdragsartikelen waarin Europees burgerschap wordt beschermd. ‘Iemand kan alleen geïnformeerd stemmen als hij toegang heeft tot diverse media. Als jij in jouw land alle media in je eigen tas steekt en de onafhankelijke media de nek omdraait, dan schend je daarmee een Europees recht’, zegt Morijn.

  Producer/AuthorPeter Giesen
  URLhttps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/doet-de-eu-wel-genoeg-voor-de-vrije-pers~b579176b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.rug.nl%2F
  PersonsJohn Morijn