Gemeenten willen landjepik voorkomen

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Er zijn in Nederland waarschijnlijk honderdduizenden situaties waarbij particulieren grond van de gemeente gebruiken zonder toestemming. Grond waar soms al jaren niet meer naar om wordt gekeken en door omwonende bij de tuin is gevoegd. Wanneer de gemeente hierover aan de bel trekt kunnen vervelende conflicten ontstaan. Toch is het voor gemeenten belangrijk om dat in Nederland een verjaringstermijn geldt. Hierdoor kan de gemeente grond kwijtraken als niet op tijd actie wordt ondernomen.

Onderzoeker Björn Hoops van de Rijksuniversiteit Groningen heeft onderzocht hoe het staat met dit ongeoorloofd gebruik van gemeente grond. Hij geeft aan dat het belang van strookjes grond steeds groter wordt.

Period30-Nov-2018

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleGemeenten willen landjepik voorkomen
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletDe Woonwijk
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date30/11/2018
  DescriptionEr zijn in Nederland waarschijnlijk honderdduizenden situaties waarbij particulieren grond van de gemeente gebruiken zonder toestemming. Grond waar soms al jaren niet meer naar om wordt gekeken en door omwonende bij de tuin is gevoegd. Wanneer de gemeente hierover aan de bel trekt kunnen vervelende conflicten ontstaan. Toch is het voor gemeenten belangrijk om dat in Nederland een verjaringstermijn geldt. Hierdoor kan de gemeente grond kwijtraken als niet op tijd actie wordt ondernomen.

  Onderzoeker Björn Hoops van de Rijksuniversiteit Groningen heeft onderzocht hoe het staat met dit ongeoorloofd gebruik van gemeente grond. Hij geeft aan dat het belang van strookjes grond steeds groter wordt.
  Producer/AuthorRedactie
  URLhttps://dewoonwijk.nl/nieuws/gemeenten-willen-landjepik-voorkomen-6247
  PersonsBjörn Hoops