Greenpeace-aanklacht kans van slagen? 'Dat dachten we van de Urganda zaak ook niet'

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Greenpeace daagt de Nederlandse staat voor de rechter vanwege de miljardensteun aan KLM. De milieuorganisatie vindt dat er geen harde duurzaamheidseisen aan het steunpakket zijn gesteld. Greenpeace eist een aangepast steunpakket met daarin afspraken over maximale CO2-uitstoot. Gerrit van der Veen, hoogleraar Milieurecht bij de Rijksuniversiteit Groningen acht de kans van slagen niet zo gek groot. "Maar daar moet ik bij zeggen dat veel mensen destijds bij de Urgenda-zaak ook dachten dat de kans van slagen niet groot was."

Period14-Sept-2020

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleGreenpeace-aanklacht kans van slagen? 'Dat dachten we van de Urganda zaak ook niet'
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletNPO radio 1
  Media typeRadio
  Country/TerritoryNetherlands
  Date14/09/2020
  DescriptionGreenpeace daagt de Nederlandse staat voor de rechter vanwege de miljardensteun aan KLM. De milieuorganisatie vindt dat er geen harde duurzaamheidseisen aan het steunpakket zijn gesteld. Greenpeace eist een aangepast steunpakket met daarin afspraken over maximale CO2-uitstoot. Gerrit van der Veen, hoogleraar Milieurecht bij de Rijksuniversiteit Groningen acht de kans van slagen niet zo gek groot. "Maar daar moet ik bij zeggen dat veel mensen destijds bij de Urgenda-zaak ook dachten dat de kans van slagen niet groot was."
  URLhttps://www.nporadio1.nl/binnenland/26402-greenpeace-aanklacht-kans-van-slagen-dat-dachten-we-van-de-urganda-zaak-ook-niet
  PersonsGerrit van der Veen