Groeiend verzet tegen coronaboetes: al ruim 10 duizend bekeuringen uitgedeeld

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

De overheidsmaatregelen om het coronavirus te beteugelen, liggen steeds meer onder vuur. Niet alleen hekelen staatsrechtjuristen de langdurige beperking van grondrechten, wat volgens hen in strijd is met de Grondwet. Ook steeds meer burgers, die vooral worden beboet voor samenscholing, komen in verzet.Hoogleraar staatsrecht Jan Brouwer (Rijksuniversiteit Groningen) denkt dat veel bezwaarschriften tegen de bekeuringen kans van slagen hebben voor de rechter. ‘Dat verbod op samenkomsten is heel verwarrend en soms ook tegenstrijdig’, vindt hij. 

Period14-May-2020

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleGroeiend verzet tegen coronaboetes: al ruim 10 duizend bekeuringen uitgedeeld
  Media name/outletde Volkskrant
  Country/TerritoryNetherlands
  Date14/05/2020
  DescriptionDe overheidsmaatregelen om het coronavirus te beteugelen, liggen steeds meer onder vuur. Niet alleen hekelen staatsrechtjuristen de langdurige beperking van grondrechten, wat volgens hen in strijd is met de Grondwet. Ook steeds meer burgers, die vooral worden beboet voor samenscholing, komen in verzet.Hoogleraar staatsrecht Jan Brouwer (Rijksuniversiteit Groningen) denkt dat veel bezwaarschriften tegen de bekeuringen kans van slagen hebben voor de rechter. ‘Dat verbod op samenkomsten is heel verwarrend en soms ook tegenstrijdig’, vindt hij.
  Producer/AuthorPeter de Graaf
  URLhttps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/groeiend-verzet-tegen-coronaboetes-al-ruim-10-duizend-bekeuringen-uitgedeeld~bc97c8efa/
  PersonsJan Brouwer