Het Internet der Dieren

Press/Media: ResearchAcademic

Description

GPS, tracking sensoren en 5G zijn niet alleen handig voor het volgen en onderling verbinden van apparaten en machines, maar blijken ook inzetbaar voor het bestuderen van de migratiepatronen en bewegingen van wilde dieren. Dit Internet der Dieren kan een prachtig instrument zijn voor natuurbescherming.

Period12-Apr-2019 → 2-May-2019

Media coverage

2

Media coverage

 • TitleInternet der Dieren wil biodiversiteit redden, maar kan ramp voor vrijheid zijn
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletHet Financieele dagblad
  Media typePrint
  Country/TerritoryNetherlands
  Date02/05/2019
  DescriptionHet Internet der Dieren is in aanbouw. Wat twintig jaar geleden begon als een studie naar de vlekborstmiervogel vanuit een mast in de Panamese jungle, moet zich de komende jaren ontwikkelen tot een netwerk van tienduizend gechipte diersoorten die vanuit de ruimte worden gevolgd. Al die data komen samen bij een metershoge antenne, die twee Russische astronauten in augustus vastklikten op internationaal ruimtestation ISS. Het Duits-Russische onderzoeksprogramma Icarus (International Cooperation for Animal Research Using Space) heeft de astronomische ambitie om het dierenrijk te dataficeren en belooft zo de biodiversiteit op aarde te redden, natuurrampen te voorspellen en epidemieën beter te bestrijden.
  Producer/AuthorAxel Arnbak
  URLhttps://fd.nl/opinie/1299127/internet-der-dieren-wil-de-biodiversiteit-van-de-planeet-redden-maar-kan-ramp-voor-vrijheid-zijn#
  PersonsTheunis Piersma
 • TitleInternet der Dieren
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletTechnisch Weekblad
  Media typePrint
  Duration/Length/SizeTechnisch Weekblad 7:11
  Country/TerritoryNetherlands
  Date12/04/2019
  DescriptionGPS, tracking sensoren en 5G zijn niet alleen handig voor het volgen en onderling verbinden van apparaten en machines, maar blijken ook inzetbaar voor het bestuderen van de migratiepatronen en bewegingen van wilde dieren. Dit Internet der Dieren kan een prachtig instrument zijn voor natuurbescherming.
  Producer/AuthorRobert van Veen
  URLhttps://www.technischweekblad.nl/achtergrond/het-internet-der-dieren/item13112
  PersonsTheunis Piersma, Eldar Rakhimberdiev