Het is de strategie om de olifant in de kamer te laten staan, zoals de Engelsen dat noemen

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Krijgen 34 Friezen straf voor hun snelwegblokkade tegen het zwartepietprotest? En wat betekent de rechtszaak voor de hoogoplopende strijd om de kleur van Piet? Strikt genomen gaat de zaak over demonstratierecht en verkeersonveiligheid. Maar de aangeklaagden verwijzen ook naar de maatschappelijke tegenstellingen die erachter liggen. 'Er is weliswaar een groot maatschappelijk debat, maar in de rechtszaal gaat het over andere zaken', zegt de Leidse hoofddocent strafrecht Jeroen ten Voorde, tevens bijzonder hoogleraar strafrechtsfilosofie in Groningen, in Trouw.

Period9-Nov-2018

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleHet zwartepietdebat woedt voort, of de blokkeerfriezen straf krijgen of niet
  Media name/outletTrouw
  Country/TerritoryNetherlands
  Date09/11/2018
  DescriptionKrijgen 34 Friezen straf voor hun snelwegblokkade tegen het zwartepietprotest? En wat betekent de rechtszaak voor de hoogoplopende strijd om de kleur van Piet? Strikt genomen gaat de zaak over demonstratierecht en verkeersonveiligheid. Maar de aangeklaagden verwijzen ook naar de maatschappelijke tegenstellingen die erachter liggen. 'Er is weliswaar een groot maatschappelijk debat, maar in de rechtszaal gaat het over andere zaken', zegt de Leidse hoofddocent strafrecht Jeroen ten Voorde, tevens bijzonder hoogleraar strafrechtsfilosofie in Groningen, in Trouw.
  Producer/AuthorEdwin Kreulen
  URLhttps://www.trouw.nl/samenleving/het-zwartepietdebat-woedt-voort-of-de-blokkeerfriezen-straf-krijgen-of-niet~a05f2b1c/
  PersonsJeroen Voorde ,ten