Het rottend hart dat Curaçao splijt: wat moet het eiland met zijn vuile raffinaderij?

 • Jan Willems

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

De Isla-raffinaderij bracht Curaçao zowel voorspoed, als ernstige vervuiling. Nu loopt het huurcontract af en staat het eiland voor een belangrijke keuze: sluiten of niet?

Uitvoerig onderzoek in opdracht van het gerechtshof van Curaçao, aangejaagd door de actiegroep van Suriel, wees vorig jaar uit dat er maar liefst driehonderd miljoen euro is ‘verdampt’ – uitgegeven aan oncontroleerbare projecten, opgegaan aan investeringen waarvan de administratie ontbrak. Met de conclusies van dat onderzoek, uitgevoerd door de Nederlandse hoogleraar en voormalig voorzitter van de Ondernemingskamer Huub Willems, heeft de regering van Curaçao sindsdien niets gedaan. Het rapport lijkt onder in een la te zijn beland.

Period2-Jun-2018

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleHet rottend hart dat Curaçao splijt: wat moet het eiland met zijn vuile raffinaderij?
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletDe Volkskrant
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date02/06/2018
  DescriptionDe Isla-raffinaderij bracht Curaçao zowel voorspoed, als ernstige vervuiling. Nu loopt het huurcontract af en staat het eiland voor een belangrijke keuze: sluiten of niet?

  Uitvoerig onderzoek in opdracht van het gerechtshof van Curaçao, aangejaagd door de actiegroep van Suriel, wees vorig jaar uit dat er maar liefst driehonderd miljoen euro is ‘verdampt’ – uitgegeven aan oncontroleerbare projecten, opgegaan aan investeringen waarvan de administratie ontbrak. Met de conclusies van dat onderzoek, uitgevoerd door de Nederlandse hoogleraar en voormalig voorzitter van de Ondernemingskamer Huub Willems, heeft de regering van Curaçao sindsdien niets gedaan. Het rapport lijkt onder in een la te zijn beland.
  Producer/AuthorTom Kreling
  URLhttps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/het-rottend-hart-dat-curacao-splijt-wat-moet-het-eiland-met-zijn-vuile-raffinaderij-~bc9db78a/
  PersonsJan Willems