Hier zijn ze dan, die geheime stukken uit 1963 over de gaswinning in Groningen

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Al jaren werd er naar gezocht: de geheime overeenkomst over de gaswinning uit 1963. Tot nu. Wat blijkt? De rol van de Staat is beduidend groter dan gedacht. En opzeggen kan zomaar niet. „De partijen zijn zo elkaars gevangene. ”De rol van de overheid in de gaswinning is beduidend groter dan tot nu toe werd gedacht." Tot die conclusie komt hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring van de Rijksuniversiteit Groningen na een eerste bestudering van de stukken. „De Staat zit er tot haar nek toe in”, zegt ook hoogleraar ondernemingsrecht Loes Lennarts van de Rijksuniversiteit Groningen.

Period31-Jan-2018

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleHier zijn ze dan, die geheime stukken uit 1963 over de gaswinning in Groningen
  Media name/outletDagblad van het Noorden
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date31/01/2018
  DescriptionAl jaren werd er naar gezocht: de geheime overeenkomst over de gaswinning uit 1963. Tot nu. Wat blijkt? De rol van de Staat is beduidend groter dan gedacht. En opzeggen kan zomaar niet. „De partijen zijn zo elkaars gevangene. ”De rol van de overheid in de gaswinning is beduidend groter dan tot nu toe werd gedacht." Tot die conclusie komt hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring van de Rijksuniversiteit Groningen na een eerste bestudering van de stukken. „De Staat zit er tot haar nek toe in”, zegt ook hoogleraar ondernemingsrecht Loes Lennarts van de Rijksuniversiteit Groningen.
  Producer/AuthorMaaike Wind
  URLhttps://www.dvhn.nl/groningen/Hier-zijn-ze-dan-die-geheime-stukken-uit-1963-over-de-gaswinning-in-Groningen-22871481.html
  PersonsHerman Broring, Loes Lennarts