Hoe geloofwaardig zijn de coronaboetes nog na Grapperhaus’ bruiloft?

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Grapperhaus’ huwelijk houdt de gemoederen al dagen bezig. Boa’s klagen dat hun gezag op straat is aangetast, boze caféhouders mopperen dat zij duizenden euro’s boete krijgen, terwijl de minister vrijuit gaat. De ­advocaat van de zogenaamde ‘Schiedamse taartjeseters’ (die beboet werden omdat ze samen een gebakje aten) eist een generaal pardon voor alle ­coronaboetes. Die boetes zijn aanvechtbaar, vindt Adriaan Wierenga, specialist noodrecht van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Niet omdat de minister nu ook in de fout is gegaan, maar omdat de regels op grond waarvan de boetes werden uitgedeeld onduidelijk en innerlijk tegenstrijdig waren.

Period1-Sep-2020

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleHoe geloofwaardig zijn de coronaboetes nog na Grapperhaus’ bruiloft?
  Media name/outletde Volkskrant
  Country/TerritoryNetherlands
  Date01/09/2020
  DescriptionGrapperhaus’ huwelijk houdt de gemoederen al dagen bezig. Boa’s klagen dat hun gezag op straat is aangetast, boze caféhouders mopperen dat zij duizenden euro’s boete krijgen, terwijl de minister vrijuit gaat. De ­advocaat van de zogenaamde ‘Schiedamse taartjeseters’ (die beboet werden omdat ze samen een gebakje aten) eist een generaal pardon voor alle ­coronaboetes. Die boetes zijn aanvechtbaar, vindt Adriaan Wierenga, specialist noodrecht van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Niet omdat de minister nu ook in de fout is gegaan, maar omdat de regels op grond waarvan de boetes werden uitgedeeld onduidelijk en innerlijk tegenstrijdig waren.
  Producer/AuthorMac van Dinther
  URLhttps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoe-geloofwaardig-zijn-de-coronaboetes-nog-na-grapperhaus-bruiloft~b40ac794/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.rug.nl%2F
  PersonsAdriaan Wierenga