iGEM team van Simon Stevin Meester Oscar Kuipers plaatst zich voor finales!

Press/Media: Public Engagement ActivitiesPopular

Description

STW press release: http://www.stw.nl/nl/content/igem-team-van-simon-stevin-meester-oscar-kuipers-plaatst-zich-voor-finales

 

iGEM team van Simon Stevin Meester Oscar Kuipers plaatst zich voor finales!

 

Het Groningse iGEM team heeft zich als enige Nederlandse team tijdens de Europese voorrondes geplaatst voor de finales van de jaarlijkse iGEM-competitie in Boston. Het team staat onder leiding van Oscar Kuipers. Kuipers ontving onlangs tijdens het STW-jaarcongres de Simon Stevin Meesterprijs 2011.

iGEM is de International Genetically Engineered Machine competitie, waarin multidisciplinaire teams van studenten met behulp van de nieuwste Synthetische Biologie technieken proberen om een biologische machine te bouwen. Tijdens de zomervakantie bedenken, ontwerpen en bouwen zij een bacterie met nuttige of interessante toepassing. De iGEM competitie bestaat sinds 2004. 

Met een sterk toenemende interesse van studententeams om aan iGEM deel te nemen zijn er in 2011 een 3-tal voorrondes gehouden. Die vonden plaats in Europa (Amsterdam), Azie (Hongkong) en Amerika (Indianapolis). Succesvolle teams uit de voorronden strijden op 5-7 november om de wereldtitel op het Massachusetts InstituteTechnology (MIT). In het totaal deden zo’n 160 teams mee aan de voorrondes. Ongeveer zestig teams zijn geselecteerd om door te gaan. 

Met een ‘tellende bacterie’ (Count Coli) voldeed het Groningse team ruim aan de eisen van de jury. Het ontvangt daarvoor een Gold Medal (zie: http://igem.org/Results?year=2011). Op basis van dit resultaat mag het Groningse team door naar MIT in Boston om haar werk te presenteren en te strijden om de wereldtitel.

Voor meer informatie over het Groningse iGEM team zie: http://www.igemgroningen.com/ of mail [email protected]

Voor meer informatie over de iGEM competitie zie: http://2011.igem.org/Main_Page

Voor meer informatie over de Europese voorronde zie: http://2011.igem.org/Jamborees

Period28-Oct-2011

Media coverage

1

Media coverage

  • TitleiGEM team van Simon Stevin Meester Oscar Kuipers plaatst zich voor finales!
    Date28/10/2011
    PersonsEngel Vrieling