In 2040 moet de roker in Nederland zo goed als uitgestorven zijn – maar lukt dat met deze maatregelen?

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Als het aan staatssecretaris Paul Blokhuis ligt, rookt in 2040 geen enkele jongere én geen enkele zwangere vrouw in Nederland meer een sigaret. Het aantal rokers onder de volwassen bevolking moet dan afgenomen zijn van 23 tot ‘slechts’ 5 procent. Op dit moment wordt nog onderhandeld, maar op de tafel bij staatssecretaris Blokhuis ligt nu al een omvangrijk pakket aan plannen en maatregelen. 

‘Het effect van het verhogen van de prijs is het duidelijkst aangetoond’, zegt hoogleraar gezondheidsrecht Brigit Toebes uit Groningen over de plannen. 

Period18-Oct-2018

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleIn 2040 moet de roker in Nederland zo goed als uitgestorven zijn – maar lukt dat met deze maatregelen?
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletVolkskrant
  Media typeWeb
  CountryNetherlands
  Date18/10/2018
  DescriptionAls het aan staatssecretaris Paul Blokhuis ligt, rookt in 2040 geen enkele jongere én geen enkele zwangere vrouw in Nederland meer een sigaret. Het aantal rokers onder de volwassen bevolking moet dan afgenomen zijn van 23 tot ‘slechts’ 5 procent. Op dit moment wordt nog onderhandeld, maar op de tafel bij staatssecretaris Blokhuis ligt nu al een omvangrijk pakket aan plannen en maatregelen.

  ‘Het effect van het verhogen van de prijs is het duidelijkst aangetoond’, zegt hoogleraar gezondheidsrecht Brigit Toebes uit Groningen over de plannen.
  Producer/AuthorMaud Effting en Elsbeth Stoker
  URLhttps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/in-2040-moet-de-roker-in-nederland-zo-goed-als-uitgestorven-zijn-maar-lukt-dat-met-deze-maatregelen-~bcac057b/
  PersonsBrigit Toebes