Je kunt altijd herziening aanvragen, ook als je voor een strafbaar feit veroordeeld ben

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. De vraag is alleen: kan Gheiybe vanuit een onderduikadres in het buitenland überhaupt wel de strijd aangaan met Nederlandse justitie? Dat kan zeker, zegt Pim Geelhoed, docent strafprocesrecht bij de Rijksuniversiteit in Groningen. Hiervoor moet Gheiybe wel met nieuw en hard bewijs komen, een zogeheten ‘novum’, zo zegt Geelhoed in het AD.

Period20-Mar-2019

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleJe kunt altijd herziening aanvragen, ook als je voor een strafbaar feit veroordeeld bent
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletAlgemeen Dagblad
  Country/TerritoryNetherlands
  Date20/03/2019
  DescriptionDe voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. De vraag is alleen: kan Gheiybe vanuit een onderduikadres in het buitenland überhaupt wel de strijd aangaan met Nederlandse justitie? Dat kan zeker, zegt Pim Geelhoed, docent strafprocesrecht bij de Rijksuniversiteit in Groningen. Hiervoor moet Gheiybe wel met nieuw en hard bewijs komen, een zogeheten ‘novum’, zo zegt Geelhoed in het AD.
  Producer/AuthorSebastiaan Quekel
  URLhttps://www.ad.nl/binnenland/voortvluchtige-instagram-schutter-daagt-om-uit-en-wil-zaak-schietpartij-heropenen~a499b435/
  PersonsPim Geelhoed