Kwaliteit scheikunde Nederland zeer goed - Groningen scoort uitstekend

Press/Media: Public Engagement ActivitiesPopular

Description

University press release following the research quality assessment of Chemistry in 2011: http://www.rug.nl/news/2011/05/visitatiechemie

It concerns 2 research groups of GBB headed by Prof.dr. D.B. Janssen en Prof.dr. B. Poolman.

Kwaliteit scheikunde Nederland zeer goed - Groningen scoort uitstekend

Het scheikundig onderzoek in Nederland is van zeer goede kwaliteit en draagt substantieel bij aan de chemische kennis op internationaal niveau. Een aantal programma's behoort zelfs internationaal tot de koplopers in hun veld. Dat concludeert een visitatiecommissie van kwaliteitsorgaan QANU na het doorlichten van 58 onderzoeksprogramma's aan zeven Nederlandse universiteiten.

In totaal scoorden 23 programma's een 5 (de maximale score) op kwaliteit. Een kwart van die topprogramma's is van Rijksuniversiteit Groningen.

Vijf Groningse programma's haalden de maximale score op alle vier de beoordeelde onderdelen (kwaliteit, productiviteit, relevantie en toekomstperspectief). Dat zijn de groepen van prof.dr. Bert Poolman (Membrane Enzymology), prof.dr. Dick Janssen (Biotransformation and Biocatalysis), prof.dr. Ben Feringa (Synthetic Organic Chemistry), prof.dr. Andreas Herrmann (Polymer Chemistry and Bioengineering) en prof.dr. Thom Palstra (Solid-State Chemistry).

Het rapport van de commissie van twintig experts uit tien landen onder voorzitterschap van de Vlaamse hoogleraar Frans De Schryver, is op 2 mei 2011 gepubliceerd.

Period6-May-2011

Media coverage

1

Media coverage

  • TitleKwaliteit scheikunde Nederland zeer goed - Groningen scoort uitstekend
    Date06/05/2011
    PersonsEngel Vrieling