Marker Wadden als voorbeeld van innovatief natuurherstel

Press/Media: ResearchAcademic

Description

De eerste vijf eilanden van Marker Wadden zijn ontwikkeld. Een geslaagd voorbeeld van een natuurherstelproject waarin zowel ecosysteemfuncties voor de mens als het verbeteren van de natuurwaarden goed uit de verf komen, stelt een team van onderzoekers van de Radboud Universiteit, het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en de Rijksuniversiteit Groningen samen met Natuurmonumenten. In hun publicatie in Ecological Solutions and Evidence beschrijven zij de ecologische achtergrond en de wetenschappelijke bevindingen van de eerste vier jaar van dit unieke en innovatieve project. Planten, vogels en vissen blijken het gebied direct in gebruik genomen te hebben.

Period20-Sep-2021

Media coverage

2

Media coverage

 • TitleMarker Wadden: an example of innovative nature restoration
  Degree of recognitionInternational
  Media name/outletRadboud University
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date20/09/2021
  DescriptionThe first five islands of the Marker Wadden have been developed. An example of a nature restoration project in which both the ecosystem services for humans and the ecological integrity of a natural area are improved, according to a team of researchers from Radboud University, the Netherlands Institute of Ecology (NIOO-KNAW) and the University of Groningen working in collaboration with the Dutch Society for Nature Conservation (Natuurmonumenten). In their publication in Ecological Solutions and Evidence, the team describes the ecological background and scientific findings of the first four years of this unique and innovative project. Plants, birds and fish quickly established in the new area.
  URLhttps://www.ru.nl/english/news-agenda/news/vm/iwwr/2021/marker-wadden-example-innovative-nature/
  PersonsHan Olff, Yvonne Thöle
 • TitleMarker Wadden als voorbeeld van innovatief natuurherstel
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletRadboud Universiteit
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date20/09/2021
  DescriptionDe eerste vijf eilanden van Marker Wadden zijn ontwikkeld. Een geslaagd voorbeeld van een natuurherstelproject waarin zowel ecosysteemfuncties voor de mens als het verbeteren van de natuurwaarden goed uit de verf komen, stelt een team van onderzoekers van de Radboud Universiteit, het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en de Rijksuniversiteit Groningen samen met Natuurmonumenten. In hun publicatie in Ecological Solutions and Evidence beschrijven zij de ecologische achtergrond en de wetenschappelijke bevindingen van de eerste vier jaar van dit unieke en innovatieve project. Planten, vogels en vissen blijken het gebied direct in gebruik genomen te hebben.
  URLhttps://www.ru.nl/nieuws-agenda/nieuws/vm/iwwr/2021/marker-wadden-voorbeeld-innovatief-natuurherstel/
  PersonsHan Olff, Yvonne Thöle