'Mijn zoon wil niet blijvend herkend worden als die mishandelde jongen'

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

'Getuigen gezocht!' Begin deze week plaatste Jacquelien een oproep op Facebook naast een bloederige foto van haar mishandelde zoon. Wel vaker worden op social media oproepen gedaan na een mishandeling. Maar of dat nou zo handig is? "Zo'n foto kan op de lange termijn schadelijk zijn."

"Het is steeds normaler geworden om gebeurtenissen uit het persoonlijke leven te delen via social media. Niet alleen de leuke dingen, juist ook als er iets vervelends gebeurt", zegt Sofia Ranchordás. Ze is verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft onder andere onderzoek gedaan naar de regulering van digitale platformen en burgerparticipatie. "Ook in andere landen plaatsen mensen foto's na een mishandeling met een oproep. Het is een nieuwe trend, een aantal jaar geleden waren ouders nog terughoudender vanwege de privacy van hun kinderen."

 

 
Period1-Dec-2018

Media contributions

1

Media contributions

 • Title'Mijn zoon wil niet blijvend herkend worden als die mishandelde jongen'
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletRTL Nieuws
  Media typeWeb
  CountryNetherlands
  Date01/12/2018
  Description'Getuigen gezocht!' Begin deze week plaatste Jacquelien een oproep op Facebook naast een bloederige foto van haar mishandelde zoon. Wel vaker worden op social media oproepen gedaan na een mishandeling. Maar of dat nou zo handig is? "Zo'n foto kan op de lange termijn schadelijk zijn."
  "Het is steeds normaler geworden om gebeurtenissen uit het persoonlijke leven te delen via social media. Niet alleen de leuke dingen, juist ook als er iets vervelends gebeurt", zegt Sofia Ranchordás. Ze is verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft onder andere onderzoek gedaan naar de regulering van digitale platformen en burgerparticipatie. "Ook in andere landen plaatsen mensen foto's na een mishandeling met een oproep. Het is een nieuwe trend, een aantal jaar geleden waren ouders nog terughoudender vanwege de privacy van hun kinderen."
  URLhttps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4498911/mijn-zoon-wil-niet-blijvend-herkend-worden-als-die-jongen-van-de
  PersonsSofia Ranchordás