Moet de kerk straks sleutels uit handen geven?

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Gemeentelijke overheden krijgen, als het aan het kabinet ligt, de bevoegdheid om kerken en andere levensbeschouwelijke gebouwen tien dagen te sluiten wanneer daar een coronabrandhaard is. Hoe nu aan te kijken tegen dit voornemen, waarin het kabinet een advies van de Raad van State volgt?

„Wie zich in deze crisis laat voorstaan op vrijheid van godsdienst is verkeerd bezig”, vindt prof. dr. Fokko Oldenhuis, hoogleraar religie en recht bij de faculteit rechtsgeleerdheid te Groningen. „Structurele inperking van godsdienstvrijheid is niet aan de orde. Kerken staan in deze pandemie op één lijn met theaters en bioscopen. Zorg niet voor onnodig irritatie bij medeburgers, waarvan er velen ook nog financieel getroffen worden. Als kerkmens moet je juist nú naast je naaste staan.”

Period26-Apr-2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleMoet de kerk straks sleutels uit handen geven?
  Media name/outletReformatorisch Dagblad
  Country/TerritoryNetherlands
  Date26/04/2021
  Description„Wie zich in deze crisis laat voorstaan op vrijheid van godsdienst is verkeerd bezig”, vindt prof. dr. Fokko Oldenhuis, hoogleraar religie en recht bij de faculteit rechtsgeleerdheid te Groningen. „Structurele inperking van godsdienstvrijheid is niet aan de orde. Kerken staan in deze pandemie op één lijn met theaters en bioscopen. Zorg niet voor onnodig irritatie bij medeburgers, waarvan er velen ook nog financieel getroffen worden. Als kerkmens moet je juist nú naast je naaste staan.”
  Producer/AuthorEunice Hoekma, Klaas van der Zwaag
  URLhttps://www.rd.nl/artikel/924932-moet-de-kerk-straks-sleutels-uit-handen-geven
  PersonsFokko Oldenhuis