NWA kent 1,8 miljoen toe aan consortium van prof. dr. Heinemann over de grenzen van celgroei

Press/Media: Public Engagement ActivitiesPopular

Description

De Nationale Wetenschapsagenda (NWA) heeft EUR 1,8 miljoen toegekend aan het consortium dat wordt gecoördineerd door prof. dr. Matthias Heinemann van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB). Het interdisciplinaire consortium van chemici, biologen en natuurkundigen gaat de grenzen van de groei van cellen onderzoeken.

Deze kennis is belangrijk om tal van maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Nederlandse burgers worden betrokken door vernieuwende wetenschapscommunicatie, mede ontwikkeld door kunstenaars, media-designers en wetenschappers.

NWA-ORC

De 1,8 miljoen is toegekend vanuit de tweede ronde binnen het programma van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) van NWO: Research on Routes by Consortia (NWA-ORC). Binnen een NWA-ORC-consortium werkt een team aan interdisciplinair onderzoek. De gehele kennisketen, zowel publieke als private partijen, werkt nauw samen. Diverse andere consortia van onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en de Faculty of Science and Engineering hebben een NWA-ORC gekregen.

Period30-Nov-2020

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleNWA kent 1,8 miljoen toe aan consortium van prof. dr. Heinemann over de grenzen van celgroei
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletNieuws - Faculty of Science and Engineering (Rijksuniversiteit Groningen
  Media typeWeb
  CountryNetherlands
  Date30/11/2020
  DescriptionDe Nationale Wetenschapsagenda (NWA) heeft EUR 1,8 miljoen toegekend aan het consortium dat wordt gecoördineerd door prof. dr. Matthias Heinemann van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB). Het interdisciplinaire consortium van chemici, biologen en natuurkundigen gaat de grenzen van de groei van cellen onderzoeken.

  Deze kennis is belangrijk om tal van maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Nederlandse burgers worden betrokken door vernieuwende wetenschapscommunicatie, mede ontwikkeld door kunstenaars, media-designers en wetenschappers.

  NWA-ORC
  De 1,8 miljoen is toegekend vanuit de tweede ronde binnen het programma van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) van NWO: Research on Routes by Consortia (NWA-ORC). Binnen een NWA-ORC-consortium werkt een team aan interdisciplinair onderzoek. De gehele kennisketen, zowel publieke als private partijen, werkt nauw samen. Diverse andere consortia van onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en de Faculty of Science and Engineering hebben een NWA-ORC gekregen.
  Producer/AuthorDaniek Gortmaker
  URLhttps://www.rug.nl/fse/news/nwa-grants-1-8-million-to-prof-heinemann-s-consortium-on-the-limits-of-cell-growth
  PersonsMatthias Heinemann