Overheid heeft behoorlijke mate van vrijheid om marktconforme grondprijzen te vragen

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

In de polder tussen Almere en Zeewolde loopt een internationaal bejubeld experiment: honderden particulieren bouwen er samen hun eigen dorpjes, zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. De bouwrevolutie gaat met horten en stoten: deze week verdubbelde de gemeente plotseling de grondprijs. ‘Ook als de overheid als private partij handelt, moet zij dat doen volgens de algemene beginselen van behoorlijk bestuur’, zegt Rob Wertheim, docent bestuurs- en omgevingsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, in de Volkskrant.

Period10-Feb-2019

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleGemeente zit pionierende huizenbouwers dwars: bouwgrond bij Almere ineens twee keer zo duur
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletVolkskrant
  CountryNetherlands
  Date10/02/2019
  DescriptionIn de polder tussen Almere en Zeewolde loopt een internationaal bejubeld experiment: honderden particulieren bouwen er samen hun eigen dorpjes, zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. De bouwrevolutie gaat met horten en stoten: deze week verdubbelde de gemeente plotseling de grondprijs. ‘Ook als de overheid als private partij handelt, moet zij dat doen volgens de algemene beginselen van behoorlijk bestuur’, zegt Rob Wertheim, docent bestuurs- en omgevingsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, in de Volkskrant.
  Producer/AuthorRemco Andersen
  URLhttps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/gemeente-zit-pionierende-huizenbouwers-dwars-bouwgrond-bij-almere-ineens-twee-keer-zo-duur~b9504f47/
  PersonsRob Wertheim