Rechter verbiedt Caloh Wagoh: ’Cultuur van geweld’

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Motorclub Caloh Wagoh is maandag door de rechter verboden en ontbonden verklaard. Volgens de rechtbank Midden-Nederland gaat de club zich te buiten aan zeer ernstig, vaak dodelijk geweld en bedreigingen. Daarmee is het bestaan van Caloh Wagoh in strijd met de openbare orde, aldus de rechtbank. Het verbod geldt ook voor de lokale chapters.

Caloh Wagoh werd opgericht in 2016, na een samenvoeging van Trailers Trash MC en de Haagse straatbende Crips. Hoogleraar Algemene Rechtswetenschap Jan Brouwer van Rijksuniversiteit Groningen noemt Caloh Wagoh ’een motorclub met de allerslechtste reputatie’, gekeken naar de ernst van de strafbare feiten. „Leden van Caloh Wagoh zijn hele zware jongens. De overheid heeft geen regeling die waterdicht is, dat maakt dat het een kat en muis spel wordt”, aldus Brouwer.

Period19-Apr-2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleRechter verbiedt Caloh Wagoh: ’Cultuur van geweld’
  Media name/outletTelegraaf
  Country/TerritoryNetherlands
  Date19/04/2021
  DescriptionCaloh Wagoh werd opgericht in 2016, na een samenvoeging van Trailers Trash MC en de Haagse straatbende Crips. Hoogleraar Algemene Rechtswetenschap Jan Brouwer van Rijksuniversiteit Groningen noemt Caloh Wagoh ’een motorclub met de allerslechtste reputatie’, gekeken naar de ernst van de strafbare feiten. „Leden van Caloh Wagoh zijn hele zware jongens. De overheid heeft geen regeling die waterdicht is, dat maakt dat het een kat en muis spel wordt”, aldus Brouwer.
  Producer/AuthorMenen Seijkens
  URLhttps://www.telegraaf.nl/nieuws/2079347507/rechter-verbiedt-caloh-wagoh-cultuur-van-geweld
  PersonsJan Brouwer