Rutte roept op: blijf ook zonder avondklok 's avonds thuis

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

De rechtelijke uitspraak om de avondklok per direct op te heffen houdt in hoger beroep geen stand. Dit verwacht hoogleraar recht en samenleving Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen. “Ik kan het me niet anders voorstellen”, reageert Brouwer. Hij noemt het een onverstandige en gedurfde uitspraak van de voorzieningenrechter in Den Haag.

Period16-Feb-2021

Media contributions

2

Media contributions

 • TitleRutte roept op: blijf ook zonder avondklok 's avonds thuis
  Media name/outletTrouw
  Country/TerritoryNetherlands
  Date16/02/2021
  DescriptionDe rechtelijke uitspraak om de avondklok per direct op te heffen houdt in hoger beroep geen stand. Dit verwacht hoogleraar recht en samenleving Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen. “Ik kan het me niet anders voorstellen”, reageert Brouwer. Hij noemt het een onverstandige en gedurfde uitspraak van de voorzieningenrechter in Den Haag.
  URLhttps://www.trouw.nl/politiek/rutte-roept-op-blijf-ook-zonder-avondklok-s-avonds-thuis~ba436fab/
  PersonsJan Brouwer
 • Title‘AVONDKLOK KAN IN NOODVERORDENING GEMEENTEN’
  Media name/outletBinnenlands Bestuur
  Country/TerritoryNetherlands
  Date16/02/2021
  DescriptionHoogleraar recht en samenleving Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen verwacht dat de rechtelijke uitspraak om de avondklok per direct op te heffen in hoger beroep geen stand houdt. ‘Ik kan het me niet anders voorstellen.’ Voor het invoeren van de avondklok is gebruikgemaakt van de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg).
  URLhttps://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/avondklok-kan-in-noodverordening-gemeenten.16098711.lynkx
  PersonsJan Brouwer