Shell blijft de rol van Vieze Man spelen

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Shell heeft de klimaatresolutie tijdens de aandeelhoudersvergadering afgewezen.  Het oliebedrijf vindt dat de ambities van het bedrijf ambitieuzer zijn dan de resolutie, en dat Shell de maatschappij gaat volgen, in plaats van een leidende rol te nemen.

Onderzoeker Ceciel Nieuwenhout aan de universiteit Groningen: “ABP investeert in Shell en Exxon, in feite ook in de NAM. Ik vind het een naar idee dat het pensioenfonds waar ik verplicht aan ben om bij te dragen, investeert in het bedrijf dat hier in Groningen zo veel leed veroorzaakt heeft. Als ik zou mogen kiezen was ABP daar allang mee gestopt!”

Period22-May-2018

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleShell blijft de rol van Vieze Man spelen
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletDuurzaam Nieuws
  Media typeWeb
  CountryNetherlands
  Date22/05/2018
  DescriptionShell heeft de klimaatresolutie tijdens de aandeelhoudersvergadering afgewezen. Het oliebedrijf vindt dat de ambities van het bedrijf ambitieuzer zijn dan de resolutie, en dat Shell de maatschappij gaat volgen, in plaats van een leidende rol te nemen.
  Onderzoeker Ceciel Nieuwenhout aan de universiteit Groningen: “ABP investeert in Shell en Exxon, in feite ook in de NAM. Ik vind het een naar idee dat het pensioenfonds waar ik verplicht aan ben om bij te dragen, investeert in het bedrijf dat hier in Groningen zo veel leed veroorzaakt heeft. Als ik zou mogen kiezen was ABP daar allang mee gestopt!”
  Producer/AuthorRedactie
  URLhttps://www.duurzaamnieuws.nl/shell-blijft-de-rol-van-vieze-man-spelen/
  PersonsCeciel Nieuwenhout