Theater play KANOET: media coverage

Press/Media: ResearchPopular

Description

De mients (kanoet) is maar een klein vogeltje, en er zijn genoeg mensen die nog nooit van het dier hebben gehoord. Als het aan toneelgezelschap Pier 21 ligt komt daar verandering in, want maandag ging in Tytsjerk het kindertoneelstuk 'Kanoet' in première. Het stuk gaat over de jonge Mient met een vogelgekke vader. Mient zal zijn vader helpen met een spreekbeurt over de kanoet, maar als vader niet op komt dagen, moet Mient het alleen doen. In de voorstelling van zo'n 40 minuten worden de kinderen zich erg bewust over het bijzondere leven van de kanoet, die zich als jonge vogel al aan de lange reis waagt van Siberië naar het Waddengebied.

Het is voor gezelschap Pier 21 de eerste kinderproductie. Pier 21 heeft daarom de samenwerking gezocht met jeugdtheatergezelschap Garage TDI uit Assen. Pier 21 zal de voorstelling op scholen in Fryslân, Groningen en Drenthe opvoeren. De eerste reacties zijn goed. De kinderen leven met de voorstelling mee en leren van alles over dat bijzondere kleine vogeltje. David Lelieveld van Pier 21 kwam door het bijwonen van een presentatie van trekvogel-professor Theunis Piersma op het idee om een kindervoorstelling over de kanoet te maken.

Piersma speelt zelf de afwezige vader in de voorstelling, die zo nu en dan over de telefoon wat van zich laat horen. 'Kanoet' is verder een solo-voorstelling. Acteur Theo Smedes speelt de rol van zoon Mients, die in de loop van de voorstelling ook steeds meer in de huid van het vogeltje de kanoet kruipt. De voorstelling lijkt goed aan te slaan. Basisscholen in Noord-Nederland hebben samen al meer dan honderd voorstellingen geboekt.

Period17-Apr-2018 → 5-Jun-2018

Media coverage

3

Media coverage