Twee nieuwe proefvelden met zeegras in de Waddenzee

Press/Media: ResearchProfessional

Description

Zeegras heeft een belangrijke functie in de natuur van de Waddenzee. Deze week zijn er twee nieuwe proefvelden ingezaaid, op de Ballastplaat nabij Harlingen en op de Waardgronden bij Vlieland. Als natuurbeheerder van het natte Wad is Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor het project. Een consortium van The Fieldwork Company, de Rijksuniversiteit Groningen en ecologisch adviesbureau Altenburg & Wymenga kreeg van Rijkswaterstaat de opdracht om zeegras op meer plekken terug te brengen. 

Period22-Mar-2024

Media coverage

2

Media coverage

 • TitleTwee nieuwe proefvelden met zeegras in de Waddenzee
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletGroene Ruimte
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date22/03/2024
  DescriptionZeegras heeft een belangrijke functie in de natuur van de Waddenzee. Deze week zijn er twee nieuwe proefvelden ingezaaid, op de Ballastplaat nabij Harlingen en op de Waardgronden bij Vlieland. Als natuurbeheerder van het natte Wad is Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor het project. Een consortium van The Fieldwork Company, de Rijksuniversiteit Groningen en ecologisch adviesbureau Altenburg & Wymenga kreeg van Rijkswaterstaat de opdracht om zeegras op meer plekken terug te brengen.
  Producer/AuthorOmroep Fryslân
  URLhttps://www.groeneruimte.nl/nieuws/bericht.php?id=255152&b=240322
  PersonsLaura Govers
 • TitleHet voor de natuur belangrijke zeegras komt steeds dichter bij de Friese kust
  Degree of recognitionRegional
  Media name/outletOmroep Fryslân
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date22/03/2024
  DescriptionHet zeegras komt steeds dichter bij de Friese kust. Dat is goed nieuws, want zeegras heeft een belangrijke functie in de natuur. Deze week zijn er twee nieuwe proefvelden ingezaaid, ook een op de Ballastplaat, heel dicht bij Harlingen. Bij Griend ligt al een behoorlijk zeegrasveld.
  Producer/AuthorRemco de Vries
  URLhttps://www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/16376511/het-voor-de-natuur-belangrijke-zeegras-komt-steeds-dichter-bij-de-friese-kust
  PersonsLaura Govers