Week in week uit protesten, en vaak grijpt de politie in: hoe zit dat?

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

De afgelopen maanden zijn er vrijwel wekelijks demonstraties in ons land tegen de coronamaatregelen. Met enige regelmaat wordt een demonstratie door een burgemeester voortijdig beëindigd. Mag dat zomaar? Vijf vragen over hoe het precies zit met het recht op demonstreren.

Volgens Berend Roorda, deskundige op het gebied van demonstratierecht, komt het niet vaak voor dat demonstraties worden verboden of afgebroken. "Door de hele geschiedenis heen kennen we veel voorbeelden waarin mensen zijn gaan protesteren, maar nog nooit eerder heeft een burgemeester zo vaak daarin ingegrepen. Wat we de afgelopen maanden zien, is echt uniek." 

Period28-Mar-2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleWeek in week uit protesten, en vaak grijpt de politie in: hoe zit dat?
  Media name/outletRTL Nieuws
  CountryNetherlands
  Date28/03/2021
  DescriptionVolgens Berend Roorda, deskundige op het gebied van demonstratierecht, komt het niet vaak voor dat demonstraties worden verboden of afgebroken. "Door de hele geschiedenis heen kennen we veel voorbeelden waarin mensen zijn gaan protesteren, maar nog nooit eerder heeft een burgemeester zo vaak daarin ingegrepen. Wat we de afgelopen maanden zien, is echt uniek."
  URLhttps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5221973/5-vragen-over-het-recht-op-demonsteren
  PersonsBerend Roorda