Zeven Vidi’s voor toponderzoekers RUG en UMCG

Press/Media: Public Engagement ActivitiesPopular

Description

University press release: http://www.rug.nl/news/2014/05/0519-vidi

Zeven Vidi’s voor toponderzoekers RUG en UMCG 

NWO heeft aan zeven onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen een Vidi-beurs toegekend. Landelijk werden in deze ronde 88 van de 540 aanvragen gehonoreerd. De beurzen zijn bedoeld om een eigen onderzoekslijn te ontwikkelen en een eigen onderzoeksgroep te bouwen. Een Vidi-beurs bedraagt maximaal 800.000 euro.

Vidi is gericht op excellente onderzoekers die na het promoveren al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht. De wetenschappers behoren tot de beste tien à twintig procent van hun vakgebied. Met een Vidi kunnen zij vijf jaar lang onderzoek doen. NWO selecteert de Vidi-laureaten op basis van de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatieve karakter van het onderzoek, de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en mogelijkheden voor kennisbenutting.

Toegekende Vidi-projecten RUG en UMCG, for GBB: 

  • The importance of export 
    Dr. C. P. (Chris) Williams, RUG - Moleculaire Celbiologie 
    Eiwit export uit celcompartimenten is cruciaal om defecte eiwitten te vervangen of signalen naar buiten te sturen. De onderzoeker gaat biochemische en microscopische technieken gebruiken om het recentelijk ontdekte exportsysteem van eiwitten uit peroxisomen te bestuderen.
Period19-May-2014

Media coverage

1

Media coverage