Zijn kunstmatige riffen de toekomst?

Press/Media: ResearchAcademic

Description

Door de mens aangelegde bouwwerken zoals golfbrekers en aanlegsteigers komen steeds vaker voor in mariene kustgebieden. In de loop van de tijd vestigt zich zeeleven, zoals koralen, op deze bouwwerken. Zo ontstaan er kunstmatige riffen. Uit een recent onderzoek in het Caribisch gebied blijkt hoe de biodiversiteit op deze kunstmatige bouwwerken zich verhoudt tot die van natuurlijke riffen

Period4-Jul-2021 → 5-Jul-2021

Media coverage

2

Media coverage

 • TitleZijn kunstmatige riffen de toekomst?
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletDuiken
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date05/07/2021
  DescriptionDoor de mens aangelegde bouwwerken zoals golfbrekers en aanlegsteigers komen steeds vaker voor in mariene kustgebieden. In de loop van de tijd vestigt zich zeeleven op deze bouwwerken, zoals koralen. Zo ontstaan er kunstmatige riffen. Uit een recent onderzoek in het Caribisch gebied blijkt hoe de biodiversiteit op deze kunstmatige bouwwerken zich verhoudt tot die van natuurlijke riffen.
  URLhttps://duiken.nl/zijn-kunstmatige-riffen-de-toekomst/
  PersonsBert Hoeksema
 • TitleZijn kunstmatige riffen de toekomst?
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletNature Today
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date04/07/2021
  DescriptionDoor de mens aangelegde bouwwerken zoals golfbrekers en aanlegsteigers komen steeds vaker voor in mariene kustgebieden. In de loop van de tijd vestigt zich zeeleven, zoals koralen, op deze bouwwerken. Zo ontstaan er kunstmatige riffen. Uit een recent onderzoek in het Caribisch gebied blijkt hoe de biodiversiteit op deze kunstmatige bouwwerken zich verhoudt tot die van natuurlijke riffen.
  Producer/AuthorClaudia Hill
  URLhttps://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=27879
  PersonsBert Hoeksema