De ondergrond van Groningen: een geologische geschiedenis

Translated title of the contribution: The subsurface of Groningen: a geological history

Research output: Book/ReportReportProfessional

3721 Downloads (Pure)

Abstract

De door een geïnduceerde aardbeving veroorzaakte grondversnelling is sterk afhankelijk van de lokale ondiepe bodemsamenstelling. NAM heeft daarom Deltares gevraagd een gedetailleerde beschrijving te maken van de ondiepe ondergrond boven het Groningen gasveld. Dit onderzoek richt zich op de kwartaire geologie waarbij de nadruk op de bovenste 50 meter ligt.
Als achtergrond bij het uitgebreide Deltares rapport, dat een gedetailleerd model van de ondiepe ondergrond van Groningen beschrijft, geeft dit rapport een introductie in de kwartaire geologie van Groningen. Het is geschreven door Dr. Ir. Erik Meijles, die als Universitair docent geografie van de natuurlijke omgeving werkzaam is bij de Rijksuniversiteit Groningen. Verder is aan dit rapport medewerking verleend door Drs. Wim Dubelaar, Dr. Jan Stafleu en Dr. Wim
Westerhoff van TNO Geologische Dienst Nederland (TNO-NITG) in Utrecht. Naast redactie van de tekst hebben zij enkele belangrijke figuren aangeleverd.
De bijbehorende rapporten zijn te downloaden via http://feitenencijfers.namplatform.nl/onderzoeksrapporten/
Translated title of the contributionThe subsurface of Groningen: a geological history
Original languageDutch
PublisherNAM
Number of pages24
Publication statusPublished - 20-Aug-2015

Fingerprint

Dive into the research topics of 'The subsurface of Groningen: a geological history'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this