Depressie in de (dag-)klinische setting

Henricus Ruhe, Aart H. Schene

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademicpeer-review

Abstract

Dit is de tweede, geheel herziene druk van het Handboek depressieve stoornissen. Het geeft een up-to-date overzicht van zowel de wetenschappelijke als de behan­del­inhoudelijke kennis en ervaring rond deze veelvoorkomende, invaliderende en maatschappelijke relevante stoornis en sluit aan bij de DSM-5. Sinds de vorige druk uit 2008 is wereldwijd veel onderzoek verricht en werden vele nieuwe inzichten ten aanzien van ontstaan, preventie en behandeling van depressie ontwikkeld, die zijn meegenomen in
het boek.

Met oog voor de verschillende leeftijdsgroepen - jeugdigen, volwassenen en ouderen - worden de biologische, psychologische, sociale en culturele aspecten door een keur van ruim 60 Nederlandse en Vlaamse deskundigen in 32 hoofdstukken samengevat en besproken.

Het boek is bedoeld voor de opleiding en bij- en nascholing van alle beroepsgroepen die met depressie te maken hebben, zoals verpleegkundigen, vaktherapeuten, huisartsen, bedrijfsartsen, psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, verslavingsartsen, specialisten ouderengeneeskunde, maar zeker ook voor in depressie geïnteresseerde andere professionals, wetenschappers, patiënten en familie.
Original languageEnglish
Title of host publicationHandboek depressieve stoornissen
EditorsAart Schene, Bernard Sabbe, Philip Spinhoven, Eric Ruhé
PublisherDe Tijdstroom
Chapter15
Pages283-302
Number of pages20
ISBN (Print)9789058983039
Publication statusPublished - Nov-2016

Cite this