Griend: Een bewogen eiland

Translated title of the contribution: Griend: A moving island

Laura Govers, Valérie C Reijers

Research output: Book/ReportBookPopular

Abstract

Vanaf de boot naar Terschelling is het als een stip aan de horizon te zien: het kleine Waddeneiland Griend. Slechts 70 hectares groot en onbewoond door mensen speelt dit eilandje een grote rol in het Waddengebied en ver daarbuiten. Maar zonder menselijk ingrijpen zal het eilandje waarschijnlijk voorgoed in de Waddenzee verdwijnen.

Dit boek vertelt het verhaal van het natuureiland Griend als schakel in de Waddenzee. Over een wandelend eiland, grote sterns, drieteenstrandlopers en mosselbanken. Centraal in dit boek staan de verbindingen tussen eiland en wad, tussen Griend en de internationale trekroutes van vogels, tussen biologie en morfologie én tussen onderzoek en natuurbeheer.

Laura Govers is universitair docent en onderzoeker in de mariene ecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Zij probeert toegepast onderzoek aan kustecosystemen te linken aan actuele natuurbeheersvraagstukken.

Valérie Reijers is universitair docent kustecologie aan de Universiteit Utrecht, voormalig onderzoeker aan het NIOZ. Zij onderzoekt hoe planten in staat zijn hun landschap te vormen, van de invloed van een individueel plantje tot het effect op hele eilanden.
Translated title of the contributionGriend: A moving island
Original languageDutch
PublisherKNNV Uitgeverij
Commissioning bodyVereniging Natuurmonumenten
Number of pages196
ISBN (Print)9789050118125
Publication statusPublished - 3-Jun-2021
EventWebinar - Griend, een bewogen eiland - Online, Netherlands
Duration: 3-Jun-20213-Jun-2021
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/griend/nieuws/onderzoek-herstel-griend-afgerond

Cite this