Leefstijl en preventie in het ziekenhuis: het leefstijlloket

LOFIT-consortium, I. van den Akker-Scheek, R. Dekker, M.L. Dijkstra, J.G.M. Jelsma, L.M. te Loo, J. Marks-Vieveen, W. van Mechelen, C.C.A. Schumacher, J. Vrijsen

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor patiënten die onder behandeling zijn in het ziekenhuis. Het leefstijlloket kan daarin faciliteren, waarbij een leefstijlmakelaar patiënten motiveert en helpt om een leefstijlinterventie te vinden in de eigen woonomgeving. In dit artikel worden enkele uitdagingen voor implementatie van het leefstijlloket besproken, zoals de locatie in het ziekenhuis, patiënten met complexe medische aandoeningen, de rol van de zorgverlener bij verwijzing naar het leefstijlloket, passende leefstijldoorverwijzing, samenwerking met de huisarts en structurele financiering. Voor structurele implementatie van het leefstijlloket is het belangrijk oplossingen voor deze uitdagingen te vinden.
Original languageEnglish
Pages (from-to)108–113
Number of pages6
JournalNederlands Tijdschrift voor Leefstijlgeneeskunde
Volume1
Issue number2
Publication statusPublished - Sept-2023

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Leefstijl en preventie in het ziekenhuis: het leefstijlloket'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this