The Social Animal

Activiteit: Organising and contributing to an event Popular

Description

The social animal 2021
Wat kunnen we leren van inbrekers laten rondstruinen in virtual reality?
Wanneer zijn heterostellen gelukkiger waarin de vrouw meer aanzien heeft dan de man?
Is rechtvaardigheid in een juridisch proces belangrijk als je zelf de verdachte bent?
Tijdens The Social Animal vertellen 9 sociaal-psychologen over de nieuwste bevindingen uit hun onderzoek. De timing staat vast: ieder gebruiken ze 20 slides die precies 20 seconden in beeld blijven. Het recept voor vlotte, prikkelende presentaties!

Daarnaast spreekt bijzonder hoogleraar 'Enhancing individuals in a dynamic work context' Aukje Nauta (Universiteit Leiden) over schaamteloos leven en werken. Wat als je je niet langer zou schamen voor je uiterlijk, je single-zijn of je kinderloosheid? Met een mix van wetenschappelijk onderzoek, herkenbare voorbeelden op (en buiten) de werkvloer en met veel schaamteloze onthullingen spoort Aukje Nauta je aan jouw schaamte te leren herkennen, onderzoeken en optimaal te benutten.

De presentatie is in handen van Sofie van den Enk. Sofie presenteert De Keuringsdienst van Waarde op de NPO, schrijft een column voor Opzij en treedt regelmatig op als dagvoorzitter.

Over de organisatie

The Social Animal is een programma van ASPO (de Associatie van Sociaal-Psychologische Onderzoekers) en het Kurt Lewin Instituut (psychologievansociaalgedrag.nl).
Periode16-mrt.-2021
EvenementstypeConference
LocatieUtrecht, NetherlandsToon op kaart
Mate van erkenningNational