1,5 miljoen euro subsidie voor donkerte in het Waddengebied

Pers / media: OnderzoekAcademic

Description

Het project De Donkerte van het Waddengebied krijgt 1,5 miljoen euro subsidie van het Waddenfonds.

Lichtvervuiling neemt in Nederland steeds meer toe. De Donkerte van het Waddengebied is een project van de Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Natuur- en Milieufederaties van Friesland en Groningen. Doel van het project is om door beleving van de duisternis duurzaam toerisme in het Waddengebied te stimuleren. De totale kosten van het project bedragen drie miljoen euro.

Periode20-apr.-2020 → 28-mei-2021

Media-aandacht

3

Media-aandacht

 • TitelWaarom het donker moet blijven
  Mate van erkenningRegional
  Media naam/outletRTV Noordoost-Friesland
  MediatypeWeb
  Land/RegioNetherlands
  Release datum28/05/2021
  BeschrijvingDe duisternis beleefbaar maken, dát is waar het programma Donkerte van de Wadden voor staat. Door toeristen, bewoners en ondernemers de kracht, pracht en waarde van donkerte te laten ervaren en beleven langs de Waddenkust en op de Waddeneilanden, wil het programma Donkerte van de Wadden de bewustwording over de noodzaak van het behoud van deze duisternis vergroten. Vanaf nu kan iedereen voor meer informatie over donkerte terecht op www.donkertevandewadden.nl
  URLhttps://www.rtvnof.nl/waarom-het-donker-moet-blijven/528415/
  PersonenBarbara Helm
 • TitelProgramma ‘De Donkerte van het Waddengebied’ afgetrapt op lichtste dag van het jaar
  Mate van erkenningRegional
  Media naam/outletDagblad van het Noorden
  MediatypePrint
  Land/RegioNetherlands
  Release datum22/06/2020
  Beschrijving De Donkerte van het Waddengebied, een vierjarig programma dat de duisternis op de Wadden en de beleving daarvan moet versterken, werd zondag online afgetrapt.

  Het programma, een initiatief van de Natuur en Milieufederaties van Friesland, Groningen en Noord-Holland, Rijksuniversiteit Groningen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, wil bewoners, recreanten en toeristen de duisternis van het Waddengebied laten ervaren en nieuwe rust zoekende toeristen naar de Waddenkust trekken.
  URLhttps://www.dvhn.nl/groningen/wadden/Programma-%E2%80%98De-Donkerte-van-het-Waddengebied%E2%80%99-afgetrapt-op-lichtste-dag-van-het-jaar-25783985.html
  PersonenBarbara Helm
 • Titel1,5 miljoen euro subsidie voor donkerte in het Waddengebied
  Mate van erkenningRegional
  Media naam/outletRTV Noord
  MediatypeWeb
  Land/RegioNetherlands
  Release datum20/04/2020
  BeschrijvingLichtvervuiling neemt in Nederland steeds meer toe. De Donkerte van het Waddengebied is een project van de Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Natuur- en Milieufederaties van Friesland en Groningen. Doel van het project is om door beleving van de duisternis duurzaam toerisme in het Waddengebied te stimuleren. De totale kosten van het project bedragen drie miljoen euro.
  URLhttps://www.rtvnoord.nl/nieuws/221397/1-5-miljoen-euro-subsidie-voor-donkerte-in-het-Waddengebied
  PersonenBarbara Helm, Marlies van de Weijgaert