Aanpakken motorbendes blijft een kat-en-muisspel

Pers / media: Expert CommentPopular

Description

Het verbod op motorbendes als Hells Angels, Satudarah en No Surrender handhaven is nog niet zo makkelijk, denken experts. ‘Nog geen van de verboden is definitief.’ Het verbod maakt deel uit van een grootschalig offensief tegen ‘outlaw motorcycle gangs’, motorclubs die zich niet gebonden voelen aan de wet. Maar wat levert zo’n verbod in de praktijk op? Volgens het OM kunnen burgemeesters met het verbod op zak gaan handhaven. Maar dat kan wel eens lastig worden, zegt Joep Koornstra in een interview in de Volkskrant. De onderzoeker bij het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid van de Rijksuniversiteit Groningen, deed samen met collega’s onderzoek naar de aanpak van de omstreden motorclubs, in opdracht van Politie en Wetenschap.

Periode7-jun-2019

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelAanpakken motorbendes blijft een kat-en-muisspel
  Media naam/outletDe Volkskrant
  Land/RegioNetherlands
  Release datum07/06/2019
  BeschrijvingHet verbod op motorbendes als Hells Angels, Satudarah en No Surrender handhaven is nog niet zo makkelijk, denken experts. ‘Nog geen van de verboden is definitief.’ Het verbod maakt deel uit van een grootschalig offensief tegen ‘outlaw motorcycle gangs’, motorclubs die zich niet gebonden voelen aan de wet. Maar wat levert zo’n verbod in de praktijk op? Volgens het OM kunnen burgemeesters met het verbod op zak gaan handhaven. Maar dat kan wel eens lastig worden, zegt Joep Koornstra in een interview in de Volkskrant. De onderzoeker bij het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid van de Rijksuniversiteit Groningen, deed samen met collega’s onderzoek naar de aanpak van de omstreden motorclubs, in opdracht van Politie en Wetenschap.
  Producent / auteurKaya Bouma
  URLhttps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/verbod-op-motorclubs-zinloos-er-gaat-een-signaalfunctie-uit-van-zo-n-verbod~b3ebb89e/
  PersonenJoep Koornstra