Amrish Baidjoe en Brigit Toebes over wereldgezondheidsorganisatie

Pers / media: Expert CommentPopular

Description

Vandaag begint de jaarlijkse World Health Assembly, de Algemene Vergadering van de WHO. Maar in de aanloop is het meer over onderlinge ruzies en kritiek op de WHO gegaan, dan over de pandemie-bestrijding. Wat is de rol van de WHO precies in deze gezondheidscrisis? Wat is de invloed van China? En komt met het intrekken van de Amerikaanse financiële steun het voortbestaan van de wereldgezondheidsorganisatie in gevaar?Daarover praten we met veldepidemioloog en microbioloog Amrish Baidjoe en Brigit Toebes, hoogleraar Gezondheidsrecht in Internationaal Perspectief. 

Periode18-mei-2020

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelAmrish Baidjoe en Brigit Toebes over wereldgezondheidsorganisatie
  Media naam/outletNPO radio 1
  Land/RegioNetherlands
  Release datum18/05/2020
  BeschrijvingVandaag begint de jaarlijkse World Health Assembly, de Algemene Vergadering van de WHO. Maar in de aanloop is het meer over onderlinge ruzies en kritiek op de WHO gegaan, dan over de pandemie-bestrijding. Wat is de rol van de WHO precies in deze gezondheidscrisis? Wat is de invloed van China? En komt met het intrekken van de Amerikaanse financiële steun het voortbestaan van de wereldgezondheidsorganisatie in gevaar?Daarover praten we met veldepidemioloog en microbioloog Amrish Baidjoe en Brigit Toebes, hoogleraar Gezondheidsrecht in Internationaal Perspectief.
  URLhttps://www.nporadio1.nl/spraakmakers/onderwerpen/537773-amrish-baidjoe-en-brigit-toebes-over-wereldgezondheidsorganisatie
  PersonenBrigit Toebes, Amrish Baidjoe