Belasting op groente en fruit moet omlaag

Pers / media: Expert CommentPopular

Description

De belasting op groente en fruit moet omlaag, stellen de sector, verschillende ngo's en kennisinstellingen voor. Volgens de organisaties is de tijd nu rijp om een belastingverlaging in te voeren. Redmar Wolf, hoogleraar belastingrecht en jurist bij Baker & McKenzie, constateert dat corona zorgt voor momentum: mensen kiezen vaker voor gezond eten omdat het goedkoper is en bovendien bijdraagt aan een betere weerstand.

Periode6-okt-2020

Mediabijdrages

3

Mediabijdrages

 • TitelBelasting op groente en fruit moet omlaag
  Media naam/outletBNR Nieuwsradio
  Land/RegioNetherlands
  Release datum06/10/2020
  BeschrijvingDe belasting op groente en fruit moet omlaag, stellen de sector, verschillende ngo's en kennisinstellingen voor. Volgens de organisaties is de tijd nu rijp om een belastingverlaging in te voeren. Redmar Wolf, hoogleraar belastingrecht en jurist bij Baker & McKenzie, constateert dat corona zorgt voor momentum: mensen kiezen vaker voor gezond eten omdat het goedkoper is en bovendien bijdraagt aan een betere weerstand.
  URLhttps://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10422820/belasting-groente-en-fruit-moet-omlaag
  PersonenRedmar Wolf
 • TitelGezond eten goedkoper? 'Verlaag btw op groenten en fruit'
  Media naam/outletRTL Nieuws
  Land/RegioNetherlands
  Release datum06/10/2020
  BeschrijvingGroenten en fruit moeten goedkoper worden. Dat vinden de telers en verkopers van groenten en fruit. "Bij alledaagse boodschappen is de prijs vaak bepalend", schrijft hoogleraar Algemeen belastingrecht Redmar Wolf (Rijksuniversiteit Groningen). Op verzoek van de initiatiefnemers schreef hij een zogeheten memorandum over de argumenten voor een btw-verlaging.
  URLhttps://www.rtlnieuws.nl/economie/life/artikel/5188312/btw-verlaging-groente-en-fruit-5-procent
  PersonenRedmar Wolf
 • TitelGroente- en fruitsector wil lager btw-tarief
  Media naam/outletDistrifood
  Land/RegioNetherlands
  Release datum06/10/2020
  BeschrijvingDe groente- en fruitsector pleit ervoor het btw-tarief van 9 procent te verlagen naar 5 procent. De sector verwacht dat consumenten dan sneller de gezondere keuze in de supermarkt zullen maken.Hoogleraar Algemeen Belastingrecht Redmar Wolf van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) stelde op verzoek van het GroentenFruit Huis een memorandum op waarin hij uitlegt dat het belastingrecht het mogelijk maakt om de belasting op groente en fruit te verlagen. ‘Groenten en fruit lenen zich bij uitstek voor een dergelijk experiment.
  Producent / auteurMaurice de Jong
  URLhttps://www.distrifood.nl/ondernemen/nieuws/2020/10/groenten-en-fruitsector-wil-lager-btw-tarief-101138821?io_source=transition.meltwater.com&_ga=2.29198204.1364443358.1605519098-1022643668.1605519098
  PersonenRedmar Wolf