Boris Becker had net als vermeende witwassers een diplomatiek paspoort uit corrupt en straatarm land

Pers / media: Expert CommentPopular

Description

Bij een groep vermeende witwassers uit onder meer Geldrop doken diplomatieke paspoorten op van de straatarme Centraal-Afrikaanse Republiek. Die had oud-tennisser Boris Becker ooit ook eentje. Hij werd toch vervolgd. Verschillende opgepakte verdachten hadden tot voor kort ook diplomatieke paspoorten van de CAR, zegt justitie. Dat wekt de indruk dat zij op vliegvelden met dit document konden wapperen om zonder controle voorbij de marechaussee te komen. Marcel Brus, hoogleraar internationaal publiekrecht bij de Rijksuniversiteit Groningen, zet daar vraagtekens bij.

Periode8-okt-2020

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelBoris Becker had net als vermeende witwassers een diplomatiek paspoort uit corrupt en straatarm land
  Media naam/outletEconomisch Dagblad
  LandNetherlands
  Release datum08/10/2020
  BeschrijvingBij een groep vermeende witwassers uit onder meer Geldrop doken diplomatieke paspoorten op van de straatarme Centraal-Afrikaanse Republiek. Die had oud-tennisser Boris Becker ooit ook eentje. Hij werd toch vervolgd. Verschillende opgepakte verdachten hadden tot voor kort ook diplomatieke paspoorten van de CAR, zegt justitie. Dat wekt de indruk dat zij op vliegvelden met dit document konden wapperen om zonder controle voorbij de marechaussee te komen. Marcel Brus, hoogleraar internationaal publiekrecht bij de Rijksuniversiteit Groningen, zet daar vraagtekens bij.
  Producent / auteurChiel Timmermans
  URLhttps://www.ed.nl/geldrop-mierlo-nuenen/boris-becker-had-net-als-vermeende-witwassers-een-diplomatiek-paspoort-uit-corrupt-en-straatarm-land~a537e333/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.rug.nl%2F
  PersonenMarcel Brus