Computer legt het in een debat (nog) af tegen de mens

 • Hendrik Prakken

Pers / media: Expert CommentPopular

Description

Project Debater is sinds 2012 in ontwikkeling. Eerder waren spellen geliefde toepassingen om de kunde van kunstmatige intelligentie te tonen. Debatteren is een uitdagender taak, schrijven de onderzoekers, omdat de mogelijke ‘zetten’ minder vastliggen en de winnaar minder duidelijk is.

„Het is een indrukwekkend systeem, zo wordt er ook over gedacht binnen het vakgebied van computationele argumentatie. Ik zag er eerder presentaties over op conferenties, dit is een van de drijvende krachten in het veld van argument mining”, reageert Henry Prakken, hoogleraar rechtsinformatica en juridische argumentatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Periode17-mrt.-2021

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelComputer legt het in een debat (nog) af tegen de mens
  Media naam/outletNRC.nl
  Land/RegioNetherlands
  Release datum17/03/2021
  BeschrijvingProject Debater is sinds 2012 in ontwikkeling. Eerder waren spellen geliefde toepassingen om de kunde van kunstmatige intelligentie te tonen. Debatteren is een uitdagender taak, schrijven de onderzoekers, omdat de mogelijke ‘zetten’ minder vastliggen en de winnaar minder duidelijk is.

  „Het is een indrukwekkend systeem, zo wordt er ook over gedacht binnen het vakgebied van computationele argumentatie. Ik zag er eerder presentaties over op conferenties, dit is een van de drijvende krachten in het veld van argument mining”, reageert Henry Prakken, hoogleraar rechtsinformatica en juridische argumentatie aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  Producent / auteurLaura Wismans
  URLhttps://www.nrc.nl/nieuws/2021/03/17/computer-legt-het-in-een-debat-nog-af-tegen-de-mens-a4036081
  PersonenHendrik Prakken