De Twitterende wetenschapper: Patrick van der Wel over zijn onderzoek naar onbekende ziektes

Pers / media: Activiteiten met een maatschappelijk belangPopular

Description

Elke week bellen we met een ambitieuze wetenschapper die zijn of haar kennis graag met de wereld deelt. En dat doen ze dan via Twitter, via het account van NL Wetenschap om precies te zijn. Vandaag is dat Patrick van der Wel. Hij heeft lang in Utrecht gewerkt als bio-chemicus, maar vertrok daarna naar Amerika. Hier heeft hij het hele land doorgereisd, van Arkansas naar Boston naar Pittsburgh. In 2018 keerde hij na twintig jaar terug naar Nederland en is nu adjunct hoogleraar bij de Rijksuniversiteit Groningen. Daar doet hij onder andere onderzoek naar Huntington, een ziekte waarbij eiwitten uit cellen andere cellen vermoorden. Onderzoek op molecuulniveau dus.

Periode23-jun.-2022

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelDe Twitterende wetenschapper: Patrick van der Wel over zijn onderzoek naar onbekende ziektes
  Mate van erkenningNational
  Media naam/outletNPO Radio 1 - De Nacht van ..
  MediatypeRadio
  Land/RegioNetherlands
  Release datum23/06/2022
  BeschrijvingElke week bellen we met een ambitieuze wetenschapper die zijn of haar kennis graag met de wereld deelt. En dat doen ze dan via Twitter, via het account van NL Wetenschap om precies te zijn. Vandaag is dat Patrick van der Wel. Hij heeft lang in Utrecht gewerkt als bio-chemicus, maar vertrok daarna naar Amerika. Hier heeft hij het hele land doorgereisd, van Arkansas naar Boston naar Pittsburgh. In 2018 keerde hij na twintig jaar terug naar Nederland en is nu adjunct hoogleraar bij de Rijksuniversiteit Groningen. Daar doet hij onder andere onderzoek naar Huntington, een ziekte waarbij eiwitten uit cellen andere cellen vermoorden. Onderzoek op molecuulniveau dus.
  URLhttps://www.nporadio1.nl/fragmenten/de-nacht-van/3d5d0a2c-58f5-4874-addd-f27b62c9147d/2022-06-23-de-twitterende-wetenschapper-patrick-van-der-wel-over-zijn-onderzoek-naar-onbekende-ziektes
  PersonenPatrick van der Wel