Doet de EU wel genoeg voor de vrije pers?

Pers / media: !!Expert CommentPopular

Description

John Morijn, hoogleraar recht en politiek in de internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen, ziet mogelijkheden voor een creatiever gebruik van Europese wetten. De Commissie kan bijvoorbeeld een beroep doen op verdragsartikelen waarin Europees burgerschap wordt beschermd. ‘Iemand kan alleen geïnformeerd stemmen als hij toegang heeft tot diverse media. Als jij in jouw land alle media in je eigen tas steekt en de onafhankelijke media de nek omdraait, dan schend je daarmee een Europees recht’, zegt Morijn.

 

Periode10-mrt-2021

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelDoet de EU wel genoeg voor de vrije pers?
  Media naam/outletDe Volkskrant
  LandNetherlands
  Release datum10/03/2021
  BeschrijvingJohn Morijn, hoogleraar recht en politiek in de internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen, ziet mogelijkheden voor een creatiever gebruik van Europese wetten. De Commissie kan bijvoorbeeld een beroep doen op verdragsartikelen waarin Europees burgerschap wordt beschermd. ‘Iemand kan alleen geïnformeerd stemmen als hij toegang heeft tot diverse media. Als jij in jouw land alle media in je eigen tas steekt en de onafhankelijke media de nek omdraait, dan schend je daarmee een Europees recht’, zegt Morijn.

  Producent / auteurPeter Giesen
  URLhttps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/doet-de-eu-wel-genoeg-voor-de-vrije-pers~b579176b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.rug.nl%2F
  PersonenJohn Morijn