Greenpeace-aanklacht kans van slagen? 'Dat dachten we van de Urganda zaak ook niet'

Pers / media: Expert CommentPopular

Description

Greenpeace daagt de Nederlandse staat voor de rechter vanwege de miljardensteun aan KLM. De milieuorganisatie vindt dat er geen harde duurzaamheidseisen aan het steunpakket zijn gesteld. Greenpeace eist een aangepast steunpakket met daarin afspraken over maximale CO2-uitstoot. Gerrit van der Veen, hoogleraar Milieurecht bij de Rijksuniversiteit Groningen acht de kans van slagen niet zo gek groot. "Maar daar moet ik bij zeggen dat veel mensen destijds bij de Urgenda-zaak ook dachten dat de kans van slagen niet groot was."

Periode14-sep.-2020

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelGreenpeace-aanklacht kans van slagen? 'Dat dachten we van de Urganda zaak ook niet'
  Mate van erkenningNational
  Media naam/outletNPO radio 1
  MediatypeRadio
  Land/RegioNetherlands
  Release datum14/09/2020
  BeschrijvingGreenpeace daagt de Nederlandse staat voor de rechter vanwege de miljardensteun aan KLM. De milieuorganisatie vindt dat er geen harde duurzaamheidseisen aan het steunpakket zijn gesteld. Greenpeace eist een aangepast steunpakket met daarin afspraken over maximale CO2-uitstoot. Gerrit van der Veen, hoogleraar Milieurecht bij de Rijksuniversiteit Groningen acht de kans van slagen niet zo gek groot. "Maar daar moet ik bij zeggen dat veel mensen destijds bij de Urgenda-zaak ook dachten dat de kans van slagen niet groot was."
  URLhttps://www.nporadio1.nl/binnenland/26402-greenpeace-aanklacht-kans-van-slagen-dat-dachten-we-van-de-urganda-zaak-ook-niet
  PersonenGerrit van der Veen