Groeiend verzet tegen coronaboetes: al ruim 10 duizend bekeuringen uitgedeeld

Pers / media: Expert CommentPopular

Description

De overheidsmaatregelen om het coronavirus te beteugelen, liggen steeds meer onder vuur. Niet alleen hekelen staatsrechtjuristen de langdurige beperking van grondrechten, wat volgens hen in strijd is met de Grondwet. Ook steeds meer burgers, die vooral worden beboet voor samenscholing, komen in verzet.Hoogleraar staatsrecht Jan Brouwer (Rijksuniversiteit Groningen) denkt dat veel bezwaarschriften tegen de bekeuringen kans van slagen hebben voor de rechter. ‘Dat verbod op samenkomsten is heel verwarrend en soms ook tegenstrijdig’, vindt hij. 

Periode14-mei-2020

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelGroeiend verzet tegen coronaboetes: al ruim 10 duizend bekeuringen uitgedeeld
  Media naam/outletde Volkskrant
  Land/RegioNetherlands
  Release datum14/05/2020
  BeschrijvingDe overheidsmaatregelen om het coronavirus te beteugelen, liggen steeds meer onder vuur. Niet alleen hekelen staatsrechtjuristen de langdurige beperking van grondrechten, wat volgens hen in strijd is met de Grondwet. Ook steeds meer burgers, die vooral worden beboet voor samenscholing, komen in verzet.Hoogleraar staatsrecht Jan Brouwer (Rijksuniversiteit Groningen) denkt dat veel bezwaarschriften tegen de bekeuringen kans van slagen hebben voor de rechter. ‘Dat verbod op samenkomsten is heel verwarrend en soms ook tegenstrijdig’, vindt hij.
  Producent / auteurPeter de Graaf
  URLhttps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/groeiend-verzet-tegen-coronaboetes-al-ruim-10-duizend-bekeuringen-uitgedeeld~bc97c8efa/
  PersonenJan Brouwer