Het rottend hart dat Curaçao splijt: wat moet het eiland met zijn vuile raffinaderij?

 • Jan Willems

Pers / media: Expert CommentPopular

Description

De Isla-raffinaderij bracht Curaçao zowel voorspoed, als ernstige vervuiling. Nu loopt het huurcontract af en staat het eiland voor een belangrijke keuze: sluiten of niet?

Uitvoerig onderzoek in opdracht van het gerechtshof van Curaçao, aangejaagd door de actiegroep van Suriel, wees vorig jaar uit dat er maar liefst driehonderd miljoen euro is ‘verdampt’ – uitgegeven aan oncontroleerbare projecten, opgegaan aan investeringen waarvan de administratie ontbrak. Met de conclusies van dat onderzoek, uitgevoerd door de Nederlandse hoogleraar en voormalig voorzitter van de Ondernemingskamer Huub Willems, heeft de regering van Curaçao sindsdien niets gedaan. Het rapport lijkt onder in een la te zijn beland.

Periode2-jun.-2018

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelHet rottend hart dat Curaçao splijt: wat moet het eiland met zijn vuile raffinaderij?
  Mate van erkenningNational
  Media naam/outletDe Volkskrant
  MediatypeWeb
  Land/RegioNetherlands
  Release datum02/06/2018
  BeschrijvingDe Isla-raffinaderij bracht Curaçao zowel voorspoed, als ernstige vervuiling. Nu loopt het huurcontract af en staat het eiland voor een belangrijke keuze: sluiten of niet?

  Uitvoerig onderzoek in opdracht van het gerechtshof van Curaçao, aangejaagd door de actiegroep van Suriel, wees vorig jaar uit dat er maar liefst driehonderd miljoen euro is ‘verdampt’ – uitgegeven aan oncontroleerbare projecten, opgegaan aan investeringen waarvan de administratie ontbrak. Met de conclusies van dat onderzoek, uitgevoerd door de Nederlandse hoogleraar en voormalig voorzitter van de Ondernemingskamer Huub Willems, heeft de regering van Curaçao sindsdien niets gedaan. Het rapport lijkt onder in een la te zijn beland.
  Producent / auteurTom Kreling
  URLhttps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/het-rottend-hart-dat-curacao-splijt-wat-moet-het-eiland-met-zijn-vuile-raffinaderij-~bc9db78a/
  PersonenJan Willems